Symblogia

Blog za rasprave o filozofiji, znanosti i kulturi

Korice knjige

Posted by Pavel Gregoric dana 19/10/2011

S kolegom Filipom Grgićem s Instituta za filozofiju u Zagrebu pripremam za tisak izdanje Teofrastove Metafizike koje će sadržavati uvod, grčki tekst, prijevod i komentar. Zamolio sam izdavača da pripremi nekoliko mogućih rješenja prednjih korica knjige i dao mu neke sugestije. Izdavač je bio ljubazan proslijediti nekoliko probnih rješenja. (Sva rješenja su privremena i nepotpuna te kao takva ne podliježu autorskim pravima.)

Stavljam ta rješenja na glasanje. Molim da niže ostavite svoj glas za rješenje koje vam se čini najboljim. Glasanje je otvoreno do 15. 11. 2011.

Rješenje 1                                                                                                                Rješenje 2

Rješenje 3                                                                                                                Rješenje 4

Jedan odgovor Za “Korice knjige”

  1. Zahvaljujem svima koji su dali svoj glas jednom od rješenja za korice knjige koja će biti tiskana u idućih mjesec dana. U prvih tjedan dana najbolje je kotiralo 2. rješenje, koje se meni osobno najviše sviđa, ali podjednako dobro kotiralo je i 4. rješenje, koje se sviđa nekolicini meni dragih osoba. U posljednjem tjednu posve je neočekivano uzletjelo 1. rješenje; to je vjerojatno povezano s pozivom studentima na kolegiju “Aristotelova MetafizikaXII i Teofrastova Metafizika” da daju svoj glas, pozivom koji sam uputio u vrijeme kada smo obrađivali Met. XII.7 i 8, gdje se Aristotel dotiče astronomske tematike koju su studenti prepoznali u 1. rješenju.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

 
%d blogeri kao ovaj: